FIRST Brabant - The hardest FUN you'll ever have!

FTC

FIRST Tech Challenge – FTC

De FIRSTĀ® Tech Challenge(FLL) is een wedstrijd die jongeren tussen de 12 en 20* jaar uitdaagt om in een team een robot te bouwen die gaat deelenemen aan een jaarlijks wisselende game. De teamleden ontwerpen, bouwen een robot die wordt opgebouwd uit vooraf beschikbare en zelfgemaakte (3d printen, lasersnijden) constructiematerialen en programmeren deze zodanig dat de robot zowel autonoom alsook op afstand bestuurd opdrachten kan uitvoeren. In een vaak bloedstollend spannende wedstrijd vorm het team een alliantie met een ander FTC team en strijden ze tegen een andere alliantie van (vaak internationale) teams.

De robot is bij teams het ‘voertuig’ om te leren samenwerken, goed te communiceren, kritisch na te denken, innovatieve ideeen te bedenken en om ondernemend te zijn. Ook heeft een team expliciet de opdracht om te zorgen voor community outreach, oftwel wat beteken jij voor jouw gemeenschap!

Wil je meer weten over FTC en de FTC in Nederland, bezoek dan de website van het FIRST Tech Challenge Dutch Open Championship.

FIRST Tech Challenge Nederland mede mogelijk gemaakt door:

logo fontysASML-logoptcacademic