FIRST Brabant - The hardest FUN you'll ever have!

FIRST Lego League Junior – FLLjr FIRSTLegoJR_IconVert_RGB
De jrFLL is programma dat kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar uitdaagt om de wereld om hen heen te ontdekken en te begrijpen. Aan de hand van diverse opdrachten, eigen onderzoek en onder begeleiding van hun coach gaan de teamleden op ontdekkingsreis naar een jaarlijks wisselend thema (de “challenge”). De teams presenteren vervolgens hun bevindingen met een poster en een lego model. Net als de FIRST Lego League (FLL), stimuleert de Jr. FLL kinderen om nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen en zelf te ontdekken.

FIRST Brabant jrFLL mede mogelijk gemaakt door:

Logo_SkoolAutom_CMYK_D_GRIJS logo fontys ASML-logo

De belangrijkste onderdelen van de FLLjr:

 • Onderzoek doen
  Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de FLLjr is het eigen onderzoek. Gedurende een aantal weken gaan teamleden zelf op jacht naar allerlei informatie rondom een bepaald onderwerp dat te maken heeft met het jaarlijkse thema (de “challenge”). Door proefjes te doen, informatie te zoeken in de bibliotheek of op internet en door met experts te praten krijgen de teamleden steeds meer eigen kennis over het onderwerp.
 • Poster maken
  De vergaarde kennis wordt geïllustreerd door een poster. Op deze poster laat het team zien wat ze zelf ontdekt hebben, welke verbeteringen ze bedacht hebben en waarom ze een bepaald onderwerp hebben gekozen. Hierbij speelt de creativiteit een belangrijke rol om deze posters zo informatief en aantrekkelijk mogelijk te maken.
 • Lego model maken
  De teamleden gaan ook aan de slag met Lego om een model te maken. In dit model laten zij zien welk onderzoek zij hebben uitgevoerd met een bewegend model. Hier wordt gebruik gemaakt van de LEGO WEDO set.
 • Expositie
  Bij de Jr.jrFLLModel FLL draait het allemaal om de ontdekkingstocht die teamleden maken: op zoek gaan naar informatie, zelf ontwerpen van een poster en model en het presenteren van de resultaten. Deze resultaten kunnen worden gepresenteerd op een FLLjr expositie. Je kunt er zelf eentje organiseren of meedoen met een FIRST brabant expo (vaak tegelijk met een FLL regiofinale).

 

Meer weten?

Kijk dan op juniorfirstlegoleague.nl (ook voor inschrijving).

 

Leuke filmpjes

Basisschool st. Jozef uit Uden laat zien hoe hun jrFLL seizoen eruit zag