FIRST Brabant - The hardest FUN you'll ever have!

FTC Coach info

 

Belangrijke documentatie voor de coach:

* De Mentor guide – een beschrijving van welke activiteiten van de coach verwacht worden

* De FTC season timeline  - Website van de wereldwijde FTC organisatie met alle belangrijke activiteiten gekoppeld aan een kalender

 

Benodigde materialen en het bestelproces

 

Robot:

In de FTC competitie zijn Textrix en Matrix materialen als bouwmaterialen voor de robot toegestaan.

tetrixlogo


tetrixrobot

Van oudsher is Tetrix het meest gebruikte materiaal in de competitie. De materialen zijn te bestellen via het Amerikaanse bedrijf Pitsco (www.pitsco.com). Houdt bij het bestellen van deze materialen echter wel rekening met een bijzonder lange levertijd en forse verzendkosten. De benodigde tetrix materialen zijn hier te vinden.

 

matrixlogo

matrixrobot

 

Sinds seizoen 2012/2013 zijn ook Matrix materialen  toegestaan. Deze materialen zijn van het bedrijf Matrix robotics. Groot voordeel is dat deze materialen geleverd kunnen worden door het Nederlandse bedrijf Opteq. Dit zorgt voor betere levertijden en minder grote transport kosten. De webshop van Opteq vind je hier.

Startende teams kunnen het beste aanschaffen:

 

Daarnaast heeft ieder team nodig:

 

Speelveld:

Om te oefenen, kan het handig zijn (een deel van) het speelveld na te bouwen. Het speelveld bestaat uit een aantal vaste elementen die jaarlijks herbruikt kunnen worden. Dit zijn:

  • Een FRC field perimiter (veldomheining). De officieel goedgekeurde veldomheining is te koop bij Andymark. Deze is echter duur en levering gaat gepaard met forse verzendkosten. De meeste teams bouwen daarom de low-cost veldomheining. In de bouwplannen wordt gebruik gemaakt van 3/4″ PVC elektra buis. In Nederland zijn T stukken daarvoor wat lastiger verkrijgbaar. Het is daarom aan te bevelen de dunste maat PVC rioleringsbuis te nemen als vervanger. Dit levert tevens een stevigere constructie op.
  • Soft tiles als vloer van je speelveld. De officiele vloertegels zijn te koop bij softtiles. Een bestelling gaat echter ook gepaard met enorme verzendkosten.  Een goed alternatief  zijn soft interlock tiles van het bedrijf lockfast. Dit is een Nederlands bedrijf dat tegels biedt van het zelfde materiaal en met nagenoeg hetzelfde profiel op de tegels. De maten van de tegels verschillen wel (50x50cm ipv 60x60cm). Er is voor het gebruik van deze alternatieve tegels een officiele goedkeuring van FIRST.

De jaarlijks wisselende speelveldelementen zijn te vinden in de challenge documenten van het betreffende jaar.