Een huis kopen en een makelaar kiezen

Een huis kopen en een makelaar kiezen

Makelaar

De rol van een makelaar is heel divers, maar sommige aspecten blijven consistent, ongeacht het beroep. Naast het sluiten van deals, zal een makelaar vragen beantwoorden, berichten doorgeven en een gevoel van lokale kennis behouden. Hieronder vind je een aantal taken van een makelaar. Lees verder voor enkele handige tips. Hieronder vindt u enkele manieren om de kwaliteiten van een makelaar te identificeren Beumer. Hier volgen enkele algemene tips. Houd bij het kiezen van een makelaar rekening met deze punten.

De commissie die aan een makelaar wordt betaald, wordt betaald door de verkoper. Het wordt verdeeld tussen de makelaar van de koper en de makelaar en is meestal 5% of 6% van de prijs van het onroerend goed. Om een aankoopmakelaar te kiezen, tekenen de verkoper en de koper een koopovereenkomst. Het contract kan de taken van de kopersagent specificeren en een vastgestelde exclusiviteitsperiode bepalen, die kan oplopen tot 30 dagen. Zorg er echter altijd voor dat deze onafhankelijk is voordat u met een makelaar in zee gaat.

De eerste stap bij het selecteren van een makelaar is het overwegen van het type onroerend goed dat u zoekt. Hoewel een makelaar wettelijk niet verplicht is te antwoorden waarom de eigenaar verkoopt, zou hij u wel moeten kunnen helpen om de meeste waarde voor uw eigendom te krijgen. Daarnaast is het goed om een makelaar te kiezen die gespecialiseerd is in hetzelfde gebied als de jouwe. Het kiezen van een makelaar met uitgebreide lokale kennis kan het verschil maken tussen een droomhuis en een blindganger.

Informatie over dit onderwerp: Beumer