Rode linzen – een voedzaam en voedzaam voedsel

rode linzen

Rode linzen – een voedzaam en voedzaam voedsel

De voedingsdatabase van Health Canada vermeldt rode linzen als de op twee na hoogste eiwitpeulvrucht. Ze bevatten ook veel vitamine C, voedingsvezels en essentiële aminozuren. Hun opzwellende eigenschappen maken ze tot een uitstekende bron van eiwitten. Hoewel hun textuur en smaak niet zo smakelijk zijn, zijn ze een waardevolle aanvulling op uw dieet. Ze zijn ook een geweldige bron van voedingsvezels en zijn zeer voedzaam.

Het is een veelzijdig voedsel dat aan veel verschillende soorten gerechten kan worden toegevoegd. Als je vegetariër bent, kunnen rode linzen dienen als goedkope eiwitbron. Linzen zijn gemakkelijk te bereiden en kunnen meteen worden gegeten, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een goedkoop, voedzaam dieet. Ze koken snel en eenvoudig, dus ze hoeven niet te worden geweekt. Linzen kunnen worden gekookt in bouillon of water en kunnen worden toegevoegd aan uw maaltijden en smoothies.

Een kopje gekookte rode linzen levert 11,5 gram eiwit, dat is bijna een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De USDA beveelt aan dat een portie droge rode linzen van een kwart kopje niet meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit bevat. Dit maakt linzen een uitstekende en betaalbare eiwitbron. Ondanks hun trage spijsvertering, zijn ze gunstig voor mensen die vlees vermijden. Ze zijn een voordelige bron van eiwitten en bevatten veel foliumzuur en ijzer, die de vorming van rode bloedcellen ondersteunen en de gezondheid van de botten bevorderen.

Voor meer informatie klik je hier: valledelsole.nl